ALEMANYA

Colònia amb nens: consells per a gaudir dels seus mercats de Nadal

Els mercats de Nadal són una tradició a Alemanya que data de segles enrere. Decoració festiva, llums brillants, parades plenes de delícies culinàries i vi calent: els alemanys només saben com celebrar el Nadal!

El primer mercat de Nadal de Colònia (anomenat Nikolaimarkt) es va obrir l’any 1820 a l’Alter Markt, convertint-se, ben aviat, amb la tradició preferida durant les festes de Nadal. A finals del segle XX, i seguint l’exemple d’altres poblacions del país, van aparèixer diversos mercats temàtics nous per tota la ciutat.

Avui, Colònia compta amb alguns dels millors mercats de Nadal no només d’Alemanya, sinó també d’Europa! Per tant, si es busca una experiència tradicional del mercat de Nadal a Alemanya, aquesta ciutat del Rin hauria d’estar a la llista.

Ara bé, per treure el màxim profit de l’experiència d’aquests mercats de Nadal, cal estar preparat per a les multituds i el temps, fer un pla per traçar la millor ruta i no oblidar de provar les especialitats locals! 

Conviure amb les riuades de gent

Els mercats de Nadal de Colònia, a Alemanya, atrauen milers de visitants cada any. Amb tanta afluència de visitants és més que provable que hi hagi moments que en alguns mercats es faci difícil passejar-hi tranquil·lament. És important saber-ho per anticipar-nos a les hores que podem trobar més aglomeracions.

Dues de les màximes per a no coincidir amb les multituds de turistes és evitar els vespres i els caps de setmana. Si es vol passejar amb calma per algun dels mercats més concorreguts, com el de la Catedral o els dels Heinzels, és millor fer-ho al matí. Si es va amb els més petits, és una bona hora per gaudir de les casetes i d’alguna de les activitats programades per a fer en família.

Tenir la ruta preparada

És recomanable tenir traçada la ruta i saber què es vol veure cada dia amb antelació. A les pàgines de cada mercat hi ha la informació de les activitats, els concerts, les atraccions. Si ho tenim organitzat, guanyem sovint temps i previsió de tot allò que ofereix el mercat.

Per altra banda, i amb la motivació de visitar la ciutat de Colònia, traceu la ruta amb la possibilitat de veure alguns dels atractius de la ciutat: un museu, una visita guiada, un mirador, un restaurant. Algunes d’aquestes opcions les teniu al costat d’algun dels mercats; si ho tenim present, podem anticipar-nos i poder preparar alguna visita. El museu de la xocolata, per exemple, està just on es troba el Kölner Hafen-Weihnachtsmarkt. Nosaltres vam aprofitar aquesta proximitat per visitar aquest museu tan dolç.

Tot i que gran part dels atractius de Colònia estan a poca distància els uns dels altres i que es poden recórrer a peu, també és aconsellable tenir la informació de totes les opcions de transport públic. A Colònia hi conviu el metro, els tramvies i el tren. De vegades, sobretot després d’un dia de no parar quiet, s’agreix poder pujar dalt d’un tramvia per arribar a l’hotel o algun altre punt de la ciutat per visitar.

Si es volen fer visites i utilitzar el transport públic, és recomanable agafar la KölnCard. Una targeta turística que serveix per a poder agafar el transport públic durant 24 o 48 hores i gaudir d’unes rebaixes de fins a un 50% de visites turístiques, entrades a museus o descomptes en alguns restaurants. Aquesta targeta es pot comprar al KölnTourismus o en qualsevol màquina expenedora de transport públic de Colònia.

Per altra banda, és important buscar espais coberts al voltant. El temps del centre d’Europa a ple desembre és sinònim de fred. Però sovint se li pot sumar pluja, neu o vent. Nosaltres ho hem visitat amb pluja. I res s’atura. La vida dels mercats segueix i les famílies de Colònia no deixen d’anar-hi: hi van a patinar (encara que plogui!), a fer un mos de mitja tarda o a participar a en alguna de les activitats del cap de setmana. Ara bé, com a turista, si es porta unes hores seguides passejant a ritme de mercats i sota un plugim gelat és recomanable buscar un espai d’aixopluc i descans. Així, doncs, és recomanable tenir una llista de restaurants o museus que us regalin un parèntesi de descans i d’escalfor.

I si comencen a fer mal els peus o fa massa fred, també hi ha un tren de Nadal que s’hi pot pujar. El tren circula entre els quatre mercats principals de la ciutat (el Dom, el Heinzels Wintermärchen, el port i el mercat dels Àngels). Una altra opció per descansar i molt atractiva per als més petits de casa.

Seleccionar les activitats dels mercats de Nadal

La majoria de mercats de Nadal de Colònia, i dels mercats de Nadal d’arreu, tenen el seu programa d’activitats. Treballs manuals, atraccions, actuacions… són algunes de les animacions que ofereixen diàriament o de forma puntual.

Fer-se amb el programa de cada mercat ajuda a poder organitzar les visites en relació amb l’horari, per exemple, d’un concert al mercat de la catedral o amb la visita del Pare Noel, altrament conegut en terres alemanyes com a Sant Nicolau, al mercat de la Rudolplatz. Només cal entrar a la seva pàgina web o aconseguir el programa en format paper que es pot trobar en una caseta d’algun dels mercats.

Aquests són els enllaços d’alguns dels mercats de la ciutat de Colònia:

Weihnachtsmarkt am Kölner Dom

 Heinzels Wintermärchen

• Markt der Engel

Kölner Hafen-Weihnachtsmarkt

• Weihnachtsmarkt im Stadgarten

Provar els productes locals de cada mercat

Passejar per qualsevol dels mercats de Nadal d’aquesta ciutat del Rin és un regal per a la vista, per a l’olfacte i, sobretot, pel gust. És una oportunitat de provar una gran varietat de menjars deliciosos. Aquests mercats ofereixen una gran selecció de plats salats i dolços al gust de tots els paladars.

A tots els mercats s’hi pot trobar el currywurst, els pretzels i els fruits secs caramel·litzats, però hi ha altres delícies culinàries que cal saber trobar.

Un dels plats popular més populars és el motlle de porc (Schweinshaxe), que normalment se serveix amb xucrut o boles de patates.

Mentre passegeu pels mercats, us trobareu amb nombroses parades que ofereixen wurst (embotits). Normalment se serveixen en un pa amb mostassa i salsa de tomàquet, i amb l’opció d’anar d’afegir-hi patates fregides al costat. El Bratwurst és un àpat tradicional alemany imprescindible.

Les creps de patates, conegudes com a Reibekuchen o Kartoffelpuffers, són una delícia popular i deliciosa que es troba als mercats de Nadal de Colònia. Es poden gaudir amb salsa de poma per a un deliciós berenar entre àpats.

El Glühwein és una beguda essencial a tots els mercats de Nadal d’Alemanya. Un vi calent especiat, fet, normalment, amb vi negre que es pot convertir amb el millor aliat contra el fred centreeuropeu.

Si viatgeu amb els més petits de casa, se’n pot demanar sense alcohol. És molt bo!

A cada mercat te’l serveixen amb una tassa diferent, i tot i que la pots retornar a canvi dels diners d’un dipòsit, te la pots guardar com a record.

No viatgis a Alemanya sense una bona assegurança de viatges.

Si viatgeu per a Europa, especialment si ho feu en família, no us oblideu de contractar una bona assegurança de viatges que us garanteixi assistència mèdica i sanitària. Us recomanem contractar una assegurança que us cobreixi el 100% de les incidències, ja que la Targeta Sanitària Europea no sempre ho fa.

Nosaltres sempre viatgem assegurats amb IATI, contractant una pòlissa que s’adeqüi a les necessitats de cada viatge i amb cobertures especials per a famílies.

Contractant aquí la vostra assegurança amb IATI, i només per ser lectors de Els viatges de la Nora, teniu un 5% de descompte directe en aquest enllaç.

Comprar (o no!) detalls, detallets i més detallets

Els mercats de Nadal de Colònia són coneguts per les seves decoracions festives i els seus regals únics. Les parades i les casetes fetes de fusta estan decorades amb llumetes, garlandes nadalenques i follets, molts follets.

S’hi pot trobar una gran varietat d’artesania feta a mà, com ara ornaments nadalencs de fusta o vidre, així com ceràmiques i tèxtils preciosos.

Tours i activitats per fer a Colònia per Nadal

Free tour per Colònia. Voleu descobrir alguns dels racons d’aquesta ciutat alemanya ? Recorreu la ciutat de Colònia de la mà d’un guia de parla castellana i deixeu-vos enamorar d’alguns dels seus atractius.

I si voleu conèixer altres mercats de Nadal des de Colònia:

Excursió a Aachen en tren. Voleu conèixer un dels mercats amb més encant d’Alemanya ? Teniu l’oportunitat d’arribar i de fer una visita guiada per Aachen, una població a tocar dels Països Baixos plena de curiositats històriques i culturals amb un dels mercats de Nadal més atractius del país.

Excursió a Düsseldorf en tren. Voleu passejar-vos per una de les ciutats més boniques i veïnes de Colònia? Una visita guiada per descobrir el Altsadt (barri antic) de Düsseldorf i temps lliure per a perdre-us-hi.

Si us ha agradat aquest article, no us oblideu de compartir-lo a les vostres xarxes socials. D’aquesta manera arriba a més persones que vulguin conèixer els mercats de Nadal de Colònia.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *