ALEMANYA

Mercats de Nadal a Colònia

Olor d’ametlla torrada, de cotó de sucre i de vi calent. Un senyor toca, amb els guants posats, el seu violí. És la melodia d’una cançó de nadal. Al seu voltant, cares de fred se’l miren amb un somriure. És el somriure que se’t dibuixa quan es passeja per algun dels mercats nadalencs de la ciutat de Colònia…

A partir de finals de novembre, Alemanya es vesteix amb les millors gales a través dels seus mercats de nadal. Són moltes les poblacions d’aquest país del centre d’Europa que tenen com a reclam els seus mercats. Baden Baden, Dresde, Frankfurt, la Selva Negra, Leipzig o la mateixa capital, Berlín, són alguns dels destins nadalencs més coneguts. Alguns ho són per ser els més antics; d’altres, per ser els més grans.

Per a molts, però, Colònia encapçala la llista d’aquestes ciutats alemanyes que es transformen per Nadal. Els seus mercats temàtics prenen vida i força cada any. I el fred del desembre no és excusa per passejar-los, per comprar-hi, per provar algun dels seus productes típics, per pujar a una nòria centenària, per calçar-te els patins de gel i deixar-te lliscar en una de les pistes més grans dins d’un mercat de nadal.

Weihnachtsmarkt am Kölner Dom

El mercat de Nadal de la Catedral de Colònia té el color vermell com a protagonista, un gran arbre de nadal al seu centre i la impressionant catedral gòtica com a teló de fons. És l’anomenat mercat dels cors. I és considerat el mercat més bonic de la ciutat.

Més de 130 paradetes idèntiques, fetes de fusta i amb les teulades vermelles, envolten l’alt avet, creant un laberint ple de coses boniques fetes a mà, decoracions nadalenques, begudes calentes i de llaminadures tradicionals com el Käsespätzle i el Kaiserschmarrn.

I quan arriba nit la plaça es transforma en un univers ple de màgia. Els centenars de llumetes embolcallen tot el mercat i el fa molt especial. La riuada de gent local i de turistes busquen aquesta màgia. Motiu pel qual cal armar-se de paciència i caminar al ritme de la multitud sota la carpa de llumetes.

Per aquest motiu, i buscant un passeig més tranquil. Es recomana visitar aquest mercat, entre setmana i al matí. Especialment si s’hi va amb els més petits de casa.

Tanmateix, no et deixis perdre algun dels concerts d’instruments de vent programat a l’escenari central, mentre mires un cel ple de llumetes, un arbre de nadal il·luminat i la verticalitat de la catedral de fons. És un dels records més màgics que ens emportem d’aquest bonic mercat de Nadal.

Heinzels Wintermärchen

Situat al cor del nucli antic de Colònia, l’anomenat Altstadt, i a poca distància de la catedral hi ha un dels mercats més encantadots de la ciutat, el Heinzels Wintermärchen.

Uns follets, anomenats “Heinzelmännchen” i protagonistes d’un dels contes de la ciutat, en són els protagonistes. Aquests petits homenets fan que aquest mercat sigui una autèntica fantasia. Es pot jugar a buscar-los: n’hi ha dalt de les casetes, o fent voltes en unes cadiretes, o asseguts en uns teleesquís o, també, donant la benvinguda en alguna de les portes principals dels dos mercats.

El Heinzels Wintermärchen està repartit en dues places i, tot i que el tema és el dels follets, funcionen com dos mercats independents. El que es troba a la plaça Alter Markt tanca el dia 23 de desembre i el que es troba al Heumarkt tanca el diumenge després de reis.

A l’Alter Markt, a més de les parades habituals d’artesania i de temptacions culinàries, hi ha una nòria centenària. Totalment recomanable pujar-hi i veure d’un xic amunt el mercat, les façanes de la plaça i part de l’edifici històric de l’Ajuntament, el Rathaus, o de la torre de l’església de Gross Sankt Martin.

Al mercat de l’Heumarkt, a part de les paradetes i un petit carrusel, hi ha una de les atraccions més especials: una espectacular pista de gel a l’aire lliure.

Aquest mercat és un bon lloc per tastar el vi calent, el glühwein, en una de les tasses amb un Heinzelmännchen dibuixat. El millor souvenir per emportar-te a casa!

No viatgis a Colònia sense una bona assegurança de viatges.

Si viatgeu per a Europa, especialment si ho feu en família, no us oblideu de contractar una bona assegurança de viatges que us garanteixi assistència mèdica i sanitària. Us recomanem contractar una assegurança que us cobreixi el 100% de les incidències, ja que la Targeta Sanitària Europea no sempre ho fa.

Nosaltres sempre viatgem assegurats amb IATI, contractant una pòlissa que s’adeqüi a les necessitats de cada viatge i amb cobertures especials per a famílies.

Contractant aquí la vostra assegurança amb IATI, i només per ser lectors de Els viatges de la Nora, teniu un 5% de descompte directe en aquest enllaç.

Markt der Engel

A la plaça de Neumarkt hi trobem el tercer dels nostres mercats de nadal preferits de la ciutat de Colònia. És el mercat dels àngels. Un mercat que ocupa tota la plaça rectangular i que està fet de casetes de fusta pintades de blanc o de gris cendra. De les parts altes de les façanes hi ha cérvols, follets o àngels fets de materials naturals. De les teulades verticals i dels arbres hi pengen unes estrelles molt grans, que fan del bon gust la màgia del mercat.. Les estrelles són boniques i el mercat és encantador.

El mercat de Nadal dels Àngels és el mercat de Nadal més antic de la ciutat i, estèticament, el més bonic. Un mercat que presenta la temàtica dels àngels com a reclam i que els fa passejar, de carn i ossos, per algun dels seus carrerons.

En aquest mercat també s’hi poden trobar tot tipus de decoracions nadalenques i manualitats i art fet de vidre, feltre, paper, pedra, fusta i metalls. Al centre del mercat, un trencanous gegant dona la benvinguda a les persones que entren a una caseta de fusta que fa de botiga de totes les decoracions clàssiques nadalenques. Hi ha autèntiques meravelles fetes de fusta.

Pel què fa al menjar, en aquest mercat s’hi pot provar coses dolces com les patates cruixents amb salsa de poma, les galetes de pa de pessic o creps ensucrades.

Si necessiteu informació del mercat, un dels seus àngels vestits de blanc t’espera en una barraca d’una de les entrades amb un petit tríptic del programa d’activitats, d’actuacions i del mapa dels pessebres, del carrusel, de l’escenari i de les 84 casetes que s’hi exposen.

Nikolausdorf

Amb la històrica porta de doble torre del segle XIII de Hahnentorburg com a teló de fons, el poble de Sant Nicolau pren vida cada any a la plaça Rudolf. És un altre dels mercats indispensables si es viatja a la ciutat de Colònia al mes de desembre.

Una estrella feta de llums que s’hi pot passar per sota, tasses de vi calent gegants per a fer-t’hi fotos, una caseta d’un Sant Nikolau amb la seva barba blanca i casetes que reprodueixen un autèntic poble de nadal.

Tot i que aquest mercat és el més petit dels que hem explicat fins ara, està ple de detalls decoratius i s’hi desprèn l’essència dels mercats alemanys amb gen local acabant el dia amb una tassa de vi calent.

Un mercat nadalenc pensat, també, per anar-hi en família: el mateix pare Noel, cada dia a la mateixa hora, s’asseu dins de la seva caseta esperant la visita dels més petits.

Kölner Hafen-Weihnachtsmarkt

Vorejant el riu Rin, el mercat de Nadal del Port es vesteix amb un vestit de nadal diferent. Aquest mercat adopta la temàtica portuària i nàutica com a tret singular.

Entre els seus atractius són les barraques marines, espectacles de pirates, una nòria gegant, el salmó com a producte estrella i un vaixell de fusta de tres pals de més de quinze metres d’eslora on s’hi pot veure el vi calent.

És un mercat petit, però és de visita obligada si després es vol visitar un dels museus més coneguts i visitats de Colònia: el Museu de la xocolata.

Weihnachtsmarkt im Stadgarten

Apartat de la resta de mercats, el Mercat de Nadal de Stadtgarten ofereix un ambient més relaxat i local, el que el converteix en una opció per a aquells que busquen una experiència diferent al mercat de Nadal.

Situat en un parc urbà al barri belga de Colònia, les casetes de fusta d’aquest petit refugi nadalenc es troben en un ambient de bosc encantat. És un mercat petit, tranquil, familiar on hi passeja la gent local. No és tan turístic ni tan concorregut com els mercats anteriors.

Malgrat la seva mida relativament petita, compta amb més de vuitanta expositors que fan rotació setmanal, oferint una gran varietat d’artesania i productes locals. Uns expositors que ofereixen productes artesanals, fets a mà, pensats per aquests clients locals que hi van a passejar i a participar en algunes dels moltes activitats que hi fan cada dia.

Tours i activitats per fer a Colònia per Nadal

Free tour per Colònia. Voleu descobrir alguns dels racons d’aquesta ciutat alemanya? Recorreu la ciutat de Colònia de la mà d’un guia de parla castellana i deixeu-vos enamorar d’alguns dels seus atractius.

I si voleu conèixer altres mercats de Nadal des de Colònia:

Excursió a Aachen en tren. Voleu conèixer un dels mercats amb més encant d’Alemanya? Teniu l’oportunitat d’arribar i de fer una visita guiada per Aachen, una població a tocar dels Països Baixos plena de curiositats històriques i culturals amb un dels mercats de Nadal més atractius del país.

Excursió a Düsseldorf en tren. Voleu passejar-vos per una de les ciutats més boniques i veïnes de Colònia? Una visita guiada per descobrir el Altsadt (barri antic) de Düsseldorf i temps lliure per a perdre-us-hi

Si us ha agradat aquest article, no us oblideu de compartir-lo a les vostres xarxes socials. D’aquesta manera arriba a més persones que vulguin conèixer els mercats de Nadal de Colònia.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *